IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът на жилища във Великобритания остава под натиск през юли

Ипотечният кредитор Halifax съобщи, че цените на жилищата на Острова през юли са паднали с 0,6% на месечна база и с 1,3% на годишна

13:10 | 06.08.12 г.
Пазарът на жилища във Великобритания остава под натиск през юли

Цените на жилищата във Великобритания са се понижили за за първи път от три месеца през юли, съобщи ипотечното подразделение на Lloyds Banking Group Halifax, цитирано от Bloomberg

Цените са се понижили с 0,6% на месечна база, а за трите месеца до края на юли са останали без промяна на ниво от средните 161 094 паунда, показват данните на компанията.

На годишна база е регистрирано понижение на цените от 1,3 на сто, сочи още статистиката.

Икономистът от Halifax Мартин Елис коментира, че на национално ниво цените на жилищата са стабилни и не се очакват резки движения до края на 2012 г. и в следващите 12 месеца, освен ако икономическият климат във Великобритания не се влоши рязко.

Данните и на други ипотечни кредитори показват, че пазарът на имоти на Острова се забавя в последните месеци. Наскоро Nationwide Building Society също съобщи, че през миналия месец цените на жилищата в страната като цяло са се понижили.

Според Hometrack месечното понижение е било минимално, но търсенето от потенциалните купувачи се е сринало до 6-месечно дъно.

Пазарът на имоти на Острова остава под натиск, след като достъпът до кредитиране в страната беше затегнат, а перспективите пред купувачите остават мрачни заради рецесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още