IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия и Русия са най-добрите европейски пазари на бизнес имоти

И наемателите, и инвеститорите са настроени за по-внимателни и обмислени действия през следващото тримесечие

18:13 | 02.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Германия и Русия са най-добрите европейски пазари на бизнес имоти

Германия и Русия са най-добре представящите се пазари на бизнес имоти в Европа през второто тримесечие на 2012 г., показват данни на Кралския институт на дипломираните оценители във Великобритания (RICS), цитирани от propertywire.com.

Резултатите от проучването показват, че стресът на пазарите на бизнес имоти се разпространява от периферните държави към по-зрелите пазари. Влошаване на ситуацията в периода април-юни е отчетено в Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Франция и Италия. Повишената несигурност на тези пазари се отразява на нивата на активност и настроенията на инвеститорите.

Във Франция например продължава да нарастват запасите от бизнес имоти на пазара, като същевременно търсенето се свива. В Русия обаче темповете на ръст на търсенето дори изпреварват темповете на ръст на запасите от бизнес имоти на пазара.

Изненадващо според изданието е отсъствието на Полша в класацията, чийто пазар на имоти в последните години преживява истински бум. Въпреки че страната беше единствената от Европейския съюз, която не изпадна в рецесия през 2009 г., темповете на икономическия растеж се забавят през настоящата година, а това се отразява на търсенето и на наемния пазар.

И наемателите, и инвеститорите на европейските пазари на бизнес имоти са настроени за по-внимателни и обмислени действия през следващото тримесечие на годината, посочват от института.

Главният икономист на RICS Саймън Рубинсън коментира, че стимулите, които наскоро предприеха централните банки по света, може и да имат известен окуражаващ ефект, но за да премине глобалната икономика през предстоящите трудности са необходими още действия на политическо ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още