IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите гледат по-песимистично на перспективите пред азиатските пазари на имоти

Инвеститорит еса готови да направят вложения на определени пазари в конкретни държави

14:49 | 01.08.12 г.
Инвеститорите гледат по-песимистично на перспективите пред азиатските пазари на имоти

Инвеститорите в недвижими имоти вече не са толкова оптимистично настроени за сектора в Азия и перспективите пред него до края на тази и през следващата година, показват резултатите от проучване на Ferguson Partners Ltd., съобщи онлайн изданието World Property Channel.

В доклада на компанията се посочва, че инвеститорите са по-уверени във възстановяването на пазара на имоти в САЩ. Експертите обаче отчитат, че пазара на имоти в Европа сериозно изостава.

Инвеститори от САЩ и Европа коментират пред консултантската компания, че са готови да възстановят инвестициите си в избрани градове в Япония, Китай, Сингапур, Австралия и Индонезия. Потенциалният приток на капитал обаче е доста под нивата отпреди глобалния кредитен срив през 2008 г., посочва се в доклада.

Анализаторите са на мнение, че Китай ще диктува апетита към инвестиции в имоти и във всички съседни на него държави. При очаквания икономически растеж от 7,5% за тази година Китай грабва вниманието на жадните за възвръщаемост институционални инвеститори, допълват те.

Съживява се интересът и към Япония. Въпреки отличните си демографски профили обаче, Индия и Индонезия продължават да страдат от страховете на инвеститорите, свързани с коруцпията и липсата на прозрачност на пазара.

От друга страна Австралия и Сингапур, където има по-голяма прозрачност и по-надеждни законови системи, ще се радват на солидни инвестиции, свързани с по-малък риск в сравнение с Китай, смятат участниците в изследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още