IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата на Острова през юли с първи спад от началото на годината

Само в Лондон имотите продължават да поскъпват, въпреки че търсенето на жилища се свива

11:23 | 30.07.12 г.
Цените на жилищата на Острова през юли с първи спад от началото на годината

Цените на жилищата във Великобритания през юли са паднали за първи път от началото на тази година, съобщи компанията за изследвания в сектора на имотите Hometrack Ltd., цитирана от Bloomberg.

От компанията предупреждават, че низходящата тенденция може да продължи със задълбочаващата се рецесия, която потиска търсенето.

Спрямо юни, когато бе отчетена стагнация, цените са се понижили с 0,1%, като спад е регистриран в 8 от 10-те региона, наблюдавани от компанията. В един от британските региони цените на жилищата са без промяна.

На национално равнище жилищата са поевтинели с 0,5% на годишна база, показват още данните.

Лондон е единственият регион, където продължава да се отчита повишение на цените на имотите.

Броят на регистрациите на нови купувачи, който е показател за търсенето, през юли е намалял с 2,1% спрямо юни, а обемът на обявените за продан имоти се е увеличил с 1,4%. Броят на новите купувачи в Лондон се е свил с 2,1%, като най-голямо е понижението в Югоизточна Англия - с 3,4%.

"През летните месеци търсенето се забавя по традиция, но в сравнение с предишни години сезонното забавяне започна по-рано и се разви по-бързо", посочва Ричард Донъл от Hometrack.

"Това е отражение на нарастващите притеснения за британската икономика и задълбочаващата се криза в еврозоната", допълва Донъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 30.07.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още