IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак прогнозират нова вълна от възбрани в САЩ

Процедурата по налагането на възбрана се е задвижила по много от ипотеките в забава, показват данни на RealtyTrac

10:45 | 30.07.12 г.
Пак прогнозират нова вълна от възбрани в САЩ

Очаква се сериозен ръст на наложените възбрани върху жилища в САЩ, тъй като процедурата се е задвижила по много от кредитите в забава, съобщава CNBC.

Общата активност при възбраните през първата половина на тази година е нараснала спрямо предходния аналогичен период, като се отчита увеличение на новите възбрани, сочат данни на RealtyTrac.

"Това е добра новина за бъдещите купувачи и брокерите на недвижими имоти на много от пазарите в САЩ, където недостигът на запаси с ниски цени ограничава продажбите. На пазарите с нарастващ обем на имоти под възбрана през второто полугодие вероятно ще излязат още проблемни имоти, които ще разчитат на "къси продажби", както и жилища, собственост на банките", прогнозира главният изпълнителен директор на компанията Брандън Мур.

В над половината от 212-те градски райони, наблюдавани от RealtyTrac, е отчетен ръст при новите възбрани, а от десетте района с най-високи нива на възбраните върху жилища пет са в Калифорния.

Данните показват, че активността по налагане на възбрани е нараснала с 47% в Тампа, с 30% във Филаделфия, в 28% в Чикаго, с 26% в Ню Йорк и с 21% в Балтимор.

Най-силен е спадът на активността по налагането на възбрани в Сиатъл, като сред останалите градове с понижение от над 10% спрямо втората половина на 2011 г. са Сан Франциско, Детройт, Лос Анджелис и Бостън.

Ръст на новите възбрани има в над 60% от американските пазари на жилища. Според RealtyTrac най-добрите пазари за инвестиции са Дърам, Бостън и Финикс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още