IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска държавна компания ще инвестира в един от фондовете на Blackstone

Инвестицията е поредното доказателство за нарастващия апетит на Китай към алтернативни инвестиционни активи

13:20 | 27.07.12 г.
Китайска държавна компания ще инвестира в един от фондовете на Blackstone

Фондът Blackstone Real Estate Partners VII, който се оказа едно от най-популярните предложения на Blackstone Group LP сред инвеститорите, е привлякъл рядък интерес от страна на китайското правителство, съобщил е за Ройтерс запознат анонимен източик.

Тайнствената Държавна администрация за чуждестранен обмен (SAFE), която управлява валутните резерви на Китай на стойност над 3 трлн. долара, се е договорила да инвестира около 500 млн. долара в най-новия фонд за недвижими имоти на Blackstone, твърди източникът на агенцията.

Инвестицията е поредното доказателство за нарастващия апетит на Китай към алтернативни активи с малко отношение към ценните книжа, които в момента са разтърсени от макроикономическата нестабилност.

Интересът обаче е и доказателство за увереността в доброто представяне на бизнес имотите в САЩ.

Blackstone притежава активи в почти всички сектори на бизнес имотите в Страната на неограничените възможности, като притежава офиси, складове и дистрибуционни центрове, молове и хотели.

Компанията успя да натрупа средства благодарение на ограниченото предлагане и бавно нарастващото търсене на бизнес имоти в САЩ, както и на нарастващия брой наематели и увеличението на нивата на наемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 27.07.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още