IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойностите на американските жилища с първи ръст от 5 години

Увеличеното търсене, рекордно ниските лихви по ипотеки и затегнатото предлагане на имоти са основните причини, коментира икономист

11:51 | 25.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Стойностите на американските жилища с първи ръст от 5 години

Стойностите на имотите в САЩ през второто тримесечие на годината регистрираха първия си годишен ръст от 2007 г. насам, показват данни на консултантската компания Zillow, цитирани от Bloomberg.

Средната стойност на едно американско жилище се е увеличила с 0,2% в периода април юни спрямо аналогичното тримесечие на 2011 г. до 149 300 долара.

Повишения на стойностите на жилищата в страната са се наблюдавали в четири поредни месеца до края на юни, допълват от компанията.

Цените на жилищата започнаха да отбелязват леки повишения заради увеличеното търсене, рекордно ниските лихви по ипотеки и затегнатото предлагане на имоти за продажба, въпреки високата безработица в страната и опасенията около европейската дългова криза, коментира главният икономист на Zillow Стан Хъмфрис.

По думите му възстановяването на американския пазар на имоти ще продължи през следващите няколко години. В следващите няколко месеца обаче Хъмфрис очаква стойностите на имотите в Щатите да се повишат с още около процент.

Той отбеляза, че пазарът трябва да преодолее проблемите с наложените възбрани, както и случаите на регистриран отрицателен капитал, при които собствениците на жилища дължат по ипотеките си повече, отколкото струват техните имоти.

По данни на RealtyTrac възбраните са се увеличили с 6% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още