IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петте най-горещи пазара на имоти в Азия за 2012 г.

Мерките за "охлаждане", които предприеха някои правителства, не са оказали съществено влияние върху пазарите за последния 5-годишен период

11:40 | 24.07.12 г.
<p>
	Финансовите и търговски средища в Азия продължават да привличат инвеститори. Снимка: Ройтерс</p>

Финансовите и търговски средища в Азия продължават да привличат инвеститори. Снимка: Ройтерс

В кризата пазарите на имоти в Азия показаха значително по-добри резултати в сравнение с тези в останалата част на света.

Очакванията и за наемния, и за инвестиционния пазар на имоти в Азия като цяло са положителни, въпреки че напоследък се наблюдава „охлаждане“ на азиатските жилищни пазари в резултат на мерките, които предприеха правителствата.

Развиващите се пазари на имоти в Азия оказват сериозно влияние върху цялостната картина на глобалния пазар на имоти. Финансовите и търговски средища в развиващите се азиатски икономики продължават да привличат инвеститори и търговци, които виждат сериозни шансове за експанзия в региона.

Азиатските държави продължават и с опитите да отговорят на нарастващите нужди от жилища заради светкавичните темпове на урбанизацията в региона.

Данни на консултантската компания Knight Frank показват, че през първите три месеца на годината капиталовата стойност на първокласните имотни активи в ключовите азиатски градове е продължила устойчиво да нараства, въпреки икономическите сътресения в Европа.

За сравнение, в глобален план стойността на първокласните имоти се е понижила с 0,4% през първите три месеца на годината.

Заради предприетите мерки за „охлаждане“ обаче само в Джакарта и Пекин е отчетен ръст на цените на имотите в 12-месечния период от март 2011 до март 2012 г., сочи още статистиката на компанията.

Изчисленията на експертите за период от пет години обаче обрисуват коренно различна картина. Оказва се, че от 2007 г. досега цените на имотите са се покачили драматично и забавянето от последните месеци на някои от пазарите не се отразило съществено.

Вижте кои са петте най-горещи пазара на имоти в Азия за 2012 г. според Knight Frank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още