IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландия започва да събаря строителните паметници на кризата

Тази седмица за първи път специалната държавна агенция, която управлява недостроените жилища, събори блок

11:27 | 20.07.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от многобройните недовършени жилищни комплекси в Ирландия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Един от многобройните недовършени жилищни комплекси в Ирландия. Снимка: Ройтерс

Ирландия ще разчита на булдозерите, а не на банките, за да се справи със строителните паметници на кризата, пише Bloomberg.

Тази седмица за пръв път специалната държавна агенция, която беше създадена, за да управлява недостроените жилища и да се опита да ги продаде, за първи път събори недовършена жилищна сграда.

Близо 2 хиляди са недовършените жилищни комплекси в страната, които загрозяват пейзажа, показват данни на правителството в Дъблин. В тази връзка жилищният министър Иън О'Съливан коментира, че по-разумно би било някои от недовършените сгради да бъдат съборени.

За десет години в Ирландия са построени над половин милион жилищни сгради, въпреки че населението на страната е едва 4,5 млн. души. Темпът на строителство в Ирландия изпреварваше съществено строителството в Европа.

О'Съливан коментира, че предшествениците му не са направили никакво планиране за нуждите от нови жилища и не е бил осъществяван достатъчно добър контрол.

Властите в Ирландия са загрижени и за безопасността. През февруари имаше случай на загинало дете сред строителните останки на недовършен жилищен комплекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
trendline
преди 11 години
Ама защо трябва държавата за своя сметка да извърши събарянето.... Т. е. хайде пак населението да плаща. За десет години има построени половин мил. нови жилища при население 4,5 мил. Тези там да нямат по 6 деца в семейство. Позволили са да се надува балона доста дълго време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
aikmana
преди 11 години
Ах как искам булдозерите да зашетат и у нас. Що паметници на глупоста и алчността има по едни от най-красивите места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още