IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Влошава се доверието в жилищния пазар на Великобритания

Спадът на доверието в жилищния пазар отразява нарастващата несигурност по отношение на икономическите перспективи, според експерти

22:24 | 19.07.12 г.
Влошава се доверието в жилищния пазар на Великобритания

Доверието на британците в пазара на жилища на Острова е намаляло през юни в сравнение с май заради влошаващите се изгледи за икономиката, сочат данни на отдела за ипотечно финансиране на Lloyds Banking Group Plc - Halifax, цитирани от Bloomberg.

Индексът на доверието, изчисляван от ипотечната компания, е намалял до 15 пункта за  през юни, докато през май беше 19 пункта.

Общо 34% от участниците в изследването очакват цените на жилищата да се покачат през идните 12 месеца, а 19% прогнозират понижение.

“Спадът на доверието в жилищния пазар отразява нарастващата несигурност по отношение на икономическите перспективи”, посочва икономистът от Halifax Мартин Елис. Той прогнозира слаби промени на цените и продажбите през останалата част от годината, освен ако британската икономика не се влоши значително.

Месечният доклад за цените на жилищата на Halifax, публикуван в началото на юли, показа, че през юни е регистрирано увеличение от 1% в сравнение с май.

От Hometrack пък отчетоха стагнация при цените на жилищата, а от Националната асоциация на строителите във Великобритания обявиха, че имотите на Острова са поевтинели с 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още