IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпуснати са 60 хил. лева за специализиран сайт за имотни сделки с чужденци

Агенцията по вписванията обяви през юни процедура за обществена поръчка за изработването на сайта

13:54 | 18.07.12 г.
Отпуснати са 60 хил. лева за специализиран сайт за имотни сделки с чужденци

Близо 60 хил. лева допълнителни пари ще получи Министерството на правосъдието, за да финансира подготовката на информационен сайт за чуждестранни граждани, които искат да придобият имоти в България, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

На сайта, който ще бъде разработен от Агенцията по вписванията, ще се предоставя информация за реда и условията за придобиване и управление на недвижими имоти у нас от чужди граждани, какви са процедурите за покупка на имот, както и информация за компетентните органи.

Планира се също на чужденците да се разясняват най-често допусканите случаи на имотни измами и проблемите, срещани от чуждите граждани при подписването на сделките.

Агенцията по вписванията обяви през юни процедурата за обществена поръчка за изработването на сайта. Ведомството очаква разработката да струва около 34 хил. лева без ДДС.

Крайният срок за приемането на офертите изтече в началото на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още