IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата на Острова през май паднали на най-ниско равнище от октомври

През последните три месеца спад на цените се наблюдава във всички региони на Великобритания, с изключение на Лондон

14:49 | 11.07.12 г.
Цените на жилищата на Острова през май паднали на най-ниско равнище от октомври

Индексът на жилищните цени във Великобритания, изчисляван от Кралската институция на сертифицираните оценители (RICS), през май е достигнал най-ниското си равнище от октомври на фона на по-слабото търсене, предаде Bloomberg.

Показателят се е понижил до -22 пункта от -17 пункта през май. Стойностите под нулата означават, че по-голямата част от оценителите отчитат спад на цените.

В същото време броят на новите запитвания от потенциални купувачи е достигнал най-ниското си равнище от близо две години, достигайки -10 пункта през юни в сравнение с -2 пункта през май.

През последните три месеца спад на цените се наблюдава във всички региони на Острова, наблюдавани от институцията, с изключение на Лондон.

Пазарът на имоти във Великобритания се мъчи да се възстанови на фона на ограничения достъп до кредитиране и рецесията, както и след изтичането на мярката за освобождаване от гербов налог на купувачите на първи дом на стойност под 250 хил. паунда, която беше в сила в продължение на две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още