IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поделение на Dubai World преструктурира дълговете си

Компанията Limitless ще се опита да възобнови проектите си в чужбина, разчита основно на проект в Саудитска Арабия

09:24 | 11.07.12 г.
Поделение на Dubai World преструктурира дълговете си

Limitless, поделението за недвижими имоти на дубайския държавен конгломерат Dubai World, е близо до сделка за преструктуриране на дългове за 1,2 млрд. евро, предаде Financial Times.

Някои от най-амбициозните проекти на компанията, която сериозно пострада от срива в имотния сектор в Дубай, са извън емирството.

Докато адвокатите изпипват детайлите по плана за удължаване на срока на задълженията, в момента основен фактор за постигане на новите цели на строителя е да възобнови проектите си в чужбина.

Особено важен е Al Wasl - проект в предградията на Рияд за 12 млрд. долара, който бе замразен по време на финансовата криза.

Финансовите приходи от проекта, който е съвместен с новокоронования саудитски принц Салман бин Абдулазиз ал Сауд, се очаква да допринесат за над половината от приходите на Limitless между 2011 г. и 2015 г.

Компанията изостави редица примамливи на пръв поглед схеми, които поде по време на бума, като например Арабския канал - воден канал с дължина от 75 км през дубайската пустиня, но завърши офис комплекс в пристанище Джебел Али в Дубай, както и индустриална зона, от която над 70% вече са отдадени под наем.

Според запознати с преговорите с кредиторите източници сделката за дълга е пред своя финал. Строителят ще се съгласи да изплати главницата по заема на три равни годишни вноски между 2014 г. и 2016 г., като средствата ще дойдат от продажби на активи.

Според бизнес план, представен на кредиторите миналата година, при най-оптимистичния сценарий компанията би могла да генерира средства за изплащане на кредиторите в размер от 69 млн. долара през 2013 г. до 1,8 млрд. долара през 2016 г. За да се осъществи този сценарий, фирмата ще трябва да постигне силни продажби от проекта в Саудитска Арабия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още