IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хотелиерите в Ню Йорк се насочват към нуждите на гостите с дългосрочен престой

Засилва се строителството на хотели, които спестяват усещането на гостите, че живеят в спалня

17:51 | 10.07.12 г.
Хотелиерите в Ню Йорк се насочват към нуждите на гостите с дългосрочен престой

Строителите на хотели в Ню Йорк се насочват към един по-различен пазарен сегмент – на гостите, на които им се налага по-дългосрочен престой, пише Wall Street Journal.

Изданието разказва за 30-годишната Худа Ал Досари, която е дошла в САЩ, за да учи английски език, и е отседнала в Residence Inn от веригата Marriot на "Шесто авеню" в Манхатън.

Хотелът приема посетители, желаещи да отседнат за по-дълъг период от време. Повечето стаи имат кухненски боксове и кът, обособен като дневна, така че гостите да нямат усещането, че живеят в спалня.

На фона на процъфтяващия пазар в Манхантън, все повече строители решават да строят обекти за по-дълъг престой. В момента в Ню Йорк има само 20 подобни имота с общо 3 700 стаи. Това е само малка част от общо 70-те хиляди стаи в 260 хотели, регистрирани в Хотелирската асоциация на Ню Йорк.

Този недостиг обаче е на път да бъде преодолян. Само Residence Inn работи по три подобни проекта със 715 стаи. Строителят Шломо Бакаш, който е президент на компанията за недвижими имоти Kash Group, планира да трансформира градска къща в Манхатън в хотел с 40-45 стаи.

Разбира се, не изостава и изграждането на "нормалните“ хотели. Според PwC в Манхатън през следващите 18 месеца на пазара ще излязат над 7 000 стаи в 34 нови хотела.

Хотелите за по-дълъг престой са насочени към посетители с различни доходи. Студиата в Candlewood Suites на "Таймс Скуеър" например, които разполагат с кухня, се предлагат средно за 180 долара на ден. Компанията AKA пък, която управлява луксозни жилища в Манхатън, предлага луксозен апартамент с една спалня, мраморни бани и кухня с уреди от неръждаема стомана и гранитен плот срещу 466 долара на нощ.

В средната ценова класа хотел на Residence Inn близо до "Таймс Скуеър" посреща гости срещу 299 долара на нощ за студио с площ от 30 кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още