IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Норвежкият държавен инвестиционен фонд инвестира в имоти в Париж

Фондът има инвестиции и на пазара на имоти в Лондон

20:11 | 06.07.12 г.
Норвежкият държавен инвестиционен фонд инвестира в имоти в Париж

Норвежкият държавен инвестиционен фонд ще придобие дялове в пет имота в Париж от италианската застрахователна компания Generali Group, предаде Bloomberg.

Фондът ще закупи половината от петте имота за 275 млн. евро, като освен това е постигната договореност за сформирането на джойнт венчър с Generali Real Estate за инвестиции в имоти в централната част на френската столица.

През 2010 г. норвежкият държавен инвестиционен фонд получи разрешение от правителството на скандинавската държава да инвестира 5% от капитала си в недвижими имоти.

Фондът се попълва от данъците върху приходите от добивите на петроли природен газ, собствеността върху петролнтеи полета и дивидентите от 67-процентния дял на Норвегия в най-голямата местна енергийна компания Statoil.

Петте имота в Париж в момента се използват за офиси и търговски площи и имат обща площ от 38 600 кв. м.

Джойнт венчърът с Generali е третото такова споразумение на фонда за последните две години, след като той сключи подобни сделки с британската Crown Estate през 2011 г. за инвестиции в Лондон и френската Axa SA отново за инвестиции в Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още