IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на новите жилища в Китай с първи ръст от 10 месеца

Заради отчетеното повишение при сделките някои строителни компании отмениха отстъпките, с които примамваха клиенти заради наложените рестрикции

10:40 | 02.07.12 г.
Цените на новите жилища в Китай с първи ръст от 10 месеца

Цените на новите жилища в Китай са се повишили през юни за първи път от 10 месеца, показват данните на SouFun Holdings, компанията, която притежава най-големия сайт за недвижими имоти в страната, предаде Bloomberg.

На месечна база фирмата отчита ръст на цените на новите жилища от 0,1% средно за страната.

Най-силен ръст на цените на новите жилища е отчетен в столицата Пекин – 2,3% на месечна база. На второ място е Шънджън с 0,8% ръст на цените.

Настроенията на купувачите на имоти в Китай значително се повиши, след като властите в Пекин предприеха серия от облекчения на паричната политика.

През май за първи път през тази година беше регистриран ръст на сделките с жилища, показват данни на китайската държавна статистика.

Заради отчетеното повишение при сделките някои строителни компании отмениха отстъпките, с които примамваха клиенти заради наложените рестрикции на пазара.

Банките също отговарят на по-засиленото търсене. Финансовите институции в Пекин например предлагат сериозни облекчения за купувачите на първи дом.

Властите в Китай обаче продължават с прилагането на мерките срещу спекулациите на пазара на имоти.

Джефри Гао от Macquarie Capital Securities пояснява, че оживлението на пазара се дължи по-скоро на понижението на основната лихва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още