IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Калгари е донесъл близо 22% на инвеститорите в бизнес имоти през 2011 г.

Дъблин пък е бил най-лошият инвестиционен пазар през миналата година с по-малко от процент ръст

11:28 | 29.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Калгари е донесъл близо 22% на инвеститорите в бизнес имоти през 2011 г.

През миналата година Калгари е бил най-добрият град за инвеститорите в бизнес имоти, според резултатите от глобално проучване на Investment Property Databank, цитирани от Business Week.

Възвращаемостта от инвестициите в имоти в канадския град е достигнала 21,6% през миналата година, като растежът й е подкрепен от бума в петролната и газовата промишленост в региона и ограничените запаси от недвижими имоти.

Втората позиция е за Кейптаун, ЮАР, където е регистрирана възвращаемост от инвестициите в бизнес имоти от 11,2%.

Третата позиция е за австралийския мегаполис Сидни с 9,9%.

В общо 19 градове е отчетена твърде висока възвращаемост, която експертите считат за неустойчива, тъй като основен двигател на инвестициите в имоти на тези пазари е търсенето на убежище.

През миналата година най-силен ръст на капиталовите стойности на имотите е отчетен в Ню Йорк (8,6%) и Лондон (6%), показват още данните на компанията.

„Градовете са финансови центрове и се възползват от качеството на имотите и наемателите, от прозрачността на пазара, както и от по-високата ликвидност“, посочва се в доклада.

Дъблин е бил най-лошият инвестиционен пазар през миналата година, посочват още експертите. Възвращаемостта от инвестициите в бизнес имоти през миналата година е била само 0,6%, след като доходите от наем се сринаха заради кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още