IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондон чака с нетърпение осъществяването на четири мащабни жилищни проекти

Новото строителство ще облекчи поне малко пазара на имоти в британската столица, който страда от системен недостиг на нови жилища

13:06 | 28.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Лондон чака с нетърпение осъществяването на четири мащабни жилищни проекти

Известно облекчение са задава за пазара на жилища в Лондон, който страда от хроничен недостиг на имоти, пише The Wall Street Journal.

Вече тече подготовката на 4 грандиозни проекта, с осъществяването на които ще бъдат създадени до 25 хил. нови жилища, магазини и офиси през следващото десетилетие.

Цялата имотна индустрия обаче следи внимателно новите проекти, тъй като се очаква те да доведат и до известно поскъпване на жилищата в районите на града, в които ще се осъществяват. Според Knight Frank офертните цени в тези райони могат да скочат с до 60%.

Все още обаче не са издадени необходимите документи за мащабното строителство и не са направени транспортните връзки с града. Липсва и финансиране за започване на работата заради затегнатите кредитни пазари.

Дори и строителството да започне максимално бързо обаче търсенето на нови жилища в британската столица няма да бъде напълно задоволено. Лондон се нуждае от изграждането на 32 хил. нови жилища годишно, докато от четирите големи проекта ще излязат общо около 15-20 хил. жилища.

“Недостигът на жилища в Лондон е толкова сериозен, че новите проекти е малко вероятно да имат незабавен ефект”, коментира пред изданието Джеймс Томас, директор в Jones Lang LaSalle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още