IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът на второкачествени офиси в Европа е на точката на замръзване

Инвеститорите не желаят да поемат рискове и се насочват към първокласните активи въпреки ниската им доходност

11:55 | 28.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Пазарът на второкачествени офиси в Европа е на точката на замръзване

Инвестициите във второстепенни офиси на западноевропейските пазари са достигнали десетгодишен минимум, показват резултатите от проучване на BNP Paribas Real Estate, цитирани от онлайн изданието propertyeu.info.

Експертите са анализирали представянето на офис площите с второстепенно качество на 16 основни пазари в Западна Европа. Резултатите от изследването разкриват, че тенденциите на пазара през първите три месеца на годината са без никаква промяна спрямо предходните тримесечни периоди.

“Инвеститорите в офиси като цяло все още не са склонни да рискуват и интересът им е насочен главно към първокласните активи и местоположения, въпреки че доходността от тях е много по-ниска”, коментира пред изданието международният инвестиционен директор на компанията Андрю Крукшанк.

“Първокласните наеми демонстрират силна устойчивост най-вече поради липсата на ново предлагане на най-добрите локации и намалението на инвестициите в офис сегмента на пазара”, допълва той.

През първото тримесечие на настоящата година заетостта на второкласните офис площи се е увеличила със само 2% в сравнение с последните три месеца на миналата година, показват данните на експертите.

На някои от пазарите през последните 12 месеца са се сключили значими сделки, които са били техният основен двигател. Разликата между предлагането и търсенето на второкачествени офис площи обаче остава драстична, а рисковете от висока незаетост се увеличават заради влошените икономически перспективи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още