IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът на цените на жилищата в САЩ през април се е забавил

Индексът S&P/Case-Shiller е регистрирал най-малкото си понижение от повече от година насам

17:48 | 26.06.12 г.
Спадът на цените на жилищата в САЩ през април се е забавил

Цените на жилищата в 20 от големите американски градове през април са регистрирали най-бавния от една повече от година насам спад, предаде Bloomberg.

Индексът S&P/Case-Shiller, който се изчислява на базата на цените в същите тези 20 града, е регистрирал понижение от 1,9% през април на годишна база, което е най-малкият му спад от ноември 2010 г. насам. Икономисти очакваха той да отбележи понижение от 2,5%.

За сравнение през март индексът се понижи с 2,6%, припомня агенцията.

Сезонно изгладените данни за цените на жилищата през април показват обаче, че ръстът им е бил 0,7%, колкото беше и през март.

Ръст на цените на жилищата е регистриран в 19 от 20-те големи американски градове, сочат още данните. Най-сериозно повишение е отчетено във Финикс, а най-голямо понижение – в Детройт.

„Добри резултати от един месец не правят тенденция, особено по време на силния сезон за пазара на имоти, но комбинацията от нарастващите положителни месечни нива на индекса и подобряването на годишната възвращаемост е добър знак“, коментира Дейвид Блитцър, член на индексния комитет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още