IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието в американския строителен сектор се изпарява

Темпът на възстановяване на пазара на имоти в САЩ се забавя, предупреждават от Националната асоциация на жилищните строители

14:17 | 19.06.12 г.
Доверието в американския строителен сектор се изпарява

Застоят на американския пазар на труда през юни е засегнал доверието в строителния бранш, предаде CNBC.

Месечният индекс на доверието на Националната асоциация на жилищните строители в САЩ през миналия месец е нараснал само с 1 пункт в сравнение с повишението от 4 пункта, регистрирани през май.

В момента показателят е на равнище от 29 пункта, като границата от 50 пункта разделя положителните от отрицателните нагласи в бранша.

"Въпреки че за юни индексът е в крак с прогнозите ни за постепенно подобрение при продажбите на еднофамилни жилища, неотдавнашните икономически данни показват известно забавяне на темпото на възстановяване на пазара на имоти", посочва главният икономист от Националаната асоциация на жилищните строители на САЩ Дейвид Кроу.

"Освен това строителите в страната продължават да отчитат твърде затегнати условия за кредитиране и неадекватни оценки, които са сериозни спънки за продажбите на този етап", допълва той.

През март повишение на доверието има при строителите, които оперират в западните райони на Щатите. Това вероятно се дължи на факта, че там инвеститорите купуват големи обеми имоти под възбрана с надежда да спечелят от силния пазар на наеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още