IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчетоха рекорд при офертните цени на жилищата на Острова през юни

Експерти очакват пазарът на имоти във Великобритания да се охлади заради дълговата криза в еврозоната

12:39 | 18.06.12 г.
Отчетоха рекорд при офертните цени на жилищата на Острова през юни

Офертните цени на жилищата във Великобритания са достигнали рекордно високо ниво през юни благодарение на повишенията в Лондон и Югоизточна Англия, сочат данни на компанията Rightmove Plc, цитирани от Bloomberg

Средната офертна цена в Англия и Уелс се е повишила с 1% спрямо май до 246 235 паунда, обяви операторът на най-големия сайт за имоти на Острова.

Това е най-високата стойност от 2002 г., когато Rightmove започна да следи тези данни.

В Лондон цените са скочили с 1,7% до рекордните средно 477 440 паунда.

Според експерти евентуалните повишения на цените в бъдеще могат да бъдат ограничени заради влошаването на дълговите проблеми в еврозоната, които подкопават потребителското доверие и увеличават разходите за финансиране на банките.

Миналата седмица управителят на британската централна банка Марвин Кинг заяви, че кризата хвърля "дълга сянка" върху възстановяването на Великобритания и обяви мерки за засилване на банковата ликвидност и намаляване на разходите за кредитиране.

"Вероятно това е последният рекорд на офертните цени, на който ще станем свидетели до края на 2012 г.", прогнозира Майлс Шипсайд, търговски директор на Rightmove.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още