IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор цели 15% доходност от очаквани сътресения на пазара на имоти в Европа

Ребалансирането на пазара и недостигът на капитал ще дадат на мениджърите с ресурси изгодни възможности за инвестиции с премерен риск

13:17 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститор цели 15% доходност от очаквани сътресения на пазара на имоти в Европа

Инвесиционният мениджър Tristan Capital Partners планира да стартира нов опортюнистичен фонд за имоти, който ще се фокусира върху пазарите в Западна и Централна Европа.

Фондът ще разполага с капитал от 750 млн. евро и планира да се възползва от широкоразпространените сътресения на редица пазари на континента, пише PropertyEU.

Фондът European Property Investors Special Opportunities 3 (EPISO 3) цели да постигне нетна доходност от най-малко 15% с участието на институционални и заможни индивидуални инвеститори с инвестиции в офис, търговски, логистични и жилищни проекти.

Инвестиционният хоризонт на новата компания ще бъде шест години, като тя ще използва ливъридж от максимум 60% спрямо стойността на активите в своя портфейл.

Европейската икономика вероятно ще премине през процес на държавно, корпоративно и институционално пречистване от задълженията през следващите няколко години, коментира изпълнителният директор на Tristan Рик Луис.

Смятаме, че това ще даде предпоставки за изгодна среда за опортюнистични инвестиции в имоти, казва той.

Луис е на мнение, че от пазарните условия ще могат да се възползват инвестиционни мениджъри, разполагащи с ресурси, капитал и със стройна, гъвкава инвестиционна политика. Много други, които ще търсят начини за привличане на капитал за своите инвестиции, ще срещнат множество трудности.

Смятаме, че фрикциите на европейските пазари, породени от това „пребалансиране“ и настъпилия в резултат недостиг на капитал, ще дадат множество изгодни възможности за инвестиции с премерен риск, добавя той.

Инвестиционният пазар на имоти в Европа в момента се характеризира с три взаимосвързани цикъла – икономически цикъл, кредитен и имотен цикъл. Най-изгодните инвестиционни възможности ще бъдат създадени от затрудненията, дислокацията и недостига на капитали, в резултат от комбинацията от тези три цикъла, обяснява Луис.

Предишните два фонда на компанията са били изцяло инвестирани, привлекли над 1,5 млрд. евро, което заедно с дълговия капитал им е дало инвестиционен капацитет от над 4,2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още