IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителят на Златна перла сам събаря последните 4 сгради от комплекса

Събарянето на незаконния комплекс започна на 19 април

15:32 | 31.05.12 г.
Строителят на Златна перла сам събаря последните 4 сгради от комплекса

Строителят на комплекса „Златна перла“ край с. Варвара премахва доброволно последните 4 строежа, които все още не са съборени.

Това показват резултатите от проверка на регионалния строителен контрол в Бургас, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

До началото на май бяха съборени първите пет сгради от комплекса, уточняват от ДНСК.

Премахнати са и 166 незаконни строежа в прилежащите територии на язовирите Ивайловград, Тича и Искър, допълват от дирекцията.

От масовите проверки за незаконно строителство край язовирите в страната, които бяха направени в средата на миналата година, досега са издадени 533 заповеди за събаряне на незаконни постройки. Строителният контрол е приканил собствениците на 60 сгради доброволно да ги съборят.

За други 112 незаконни постройки са проведени процедури за избор на изпълнител за принудителното им събаряне, а за още 18 вече е насрочена дата за принудително събаряне, показва още статистиката на ДНСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още