IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на имотите в ЦИЕ ще привлече над 6 млрд. евро инвестиции през годината

Инвеститорите са привлечени от бързо развиващите се икономики в региона, повишеното качество на активите и ниската конкуренция

22:27 | 29.05.12 г.
Секторът на имотите в ЦИЕ ще привлече над 6 млрд. евро инвестиции през годината

 

Централна и Източна Европа (ЦИЕ), с изключение на Русия, се очаква да привлече същите инвестиции в недвижими имоти, постигнати през 2011 г., прогнозира консултантската компания за недвижими имоти Jones Lang LaSalle (JLL), цитирана от онлайн изданието PropertyEU.info.

Компанията припомня, че през миналата година в сектора на имотите в региона бяха инвестирани 6,4 млрд. евро.

Според експертите държавите от Централна и Източна Европа продължават да са привлекателни за международната бизнес общност.

"Инвеститорите са привлечени от редица фактори, включително бързо развиващата се икономика, силните продажби на дребно в държави като Полша, както и значителния обем предстоящи нови инвестиционни продукти, които са с институционално качество", посочва управляващият директор на отдела на Jones Lang LaSalle за региона Джорд Люис.

"Все повече новопостроени имоти получават сертификати за “зелени” сради, което повишава качеството на активите и прави региона един от лидерите в Европа по отношение на устойчивостта”, коментира Люис.

Други фактори, които превръщат Централна и Източна Европа в атрактивна дестинация за институционалните инвеститори в имоти, са по-слабата конкуренция между инвеститорите поради сравнителната липса на местни купувачи и по-ниските цени в сравнение със западноевропейските пазари, допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още