IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов подход в Майорка - първо пробваш имота, после го купуваш

Все повече собственици прибягват към тази практика заради малкия интерес на купувачите

15:10 | 22.05.12 г.
Нов подход в Майорка - първо пробваш имота, после го купуваш

Сосбтвениците на имоти в Майорка, които не могат да ги продади поради икономическата криза в Испания, ги отдават под наем на евентуални купувачи, които искат да ги пробват, преди да ги придобият, пише онлайн изданието Property Wire.

Според една от водещите компании за недвижими имоти на испанския остров наемането на жилище преди закупуването му е доста популярна практика сред хората, които не разполагат с достатъчно капитал или не са напълно уверени, че искат да предприемат тази крачка в настоящата финансова обстановка.

"Не само че си струва човек да пробва, преди да купи нещо, но е и добра възможност на бъдещите ни клиенти, които може би изчакват пазарът на имоти да се възстанови напълно, да получават редовен доход от активите си", твърди Изабел Стайнкамп, която ръководи отдела за имоти под наем в Майорка на Sotheby's International Realty.

Според Стайнкамп, която работи само с дългосрочни наематели, почти всички нейни клиенти са чужденци, като най-много са германците, англичаните и скандинавците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още