IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Mall of Sofia строи логистичен парк в Румъния

Инвестицията ще възлезе на 200 млн. евро, като се предвижда предоставянето на земя на компаниите, които предпочитат да построят своите сгради сами

12:23 | 21.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Логистичен парк в Брашов - проект на единия от партньорите,&nbsp;Graells &amp; Llonch. <em>Снимка:&nbsp;Graells &amp; Llonch</em></p>

Логистичен парк в Брашов - проект на единия от партньорите, Graells & Llonch. Снимка: Graells & Llonch

Инвестиционната компания Europa Capital, която е собственик на Mall of Sofia, обяви, че е започнала работата по изграждането на индустриален и логистичен парк в Трансилвания.

Инвестицията в проекта се очаква да възлезе на 200 млн. евро.

Индустриалният парк ще бъде реализиран в град Турда, на около 30 км от град Клуж-Напока. Той ще бъде с площ от над 545 хил. кв. м.

Проектът ще бъде осъществен съвместно с испанската компания, специализирана в изграждането на логистични паркове Graells & Llonch.

Новият комплекс ще разполага с широка гама складови помещения за продажба или отдаване под наем, производствени помещения за леката индустрия, както и отделения, които ще бъдат изграждани специално за нуждите и според изискванията на конкретни наематели.

Предвижда се също да бъде предоставена земя за изграждане на отделни логистични и индустриални площи на компании, които предпочитат да построят своите сгради сами.

Предвижда се компаниите, които наемат или закупят земя в парка да се възползват от гратисен данъчен период за 5 години, осигурен от общината на Турда.

Също така таксите за обслужване, които наемателите на парка ще плащат, ще бъдат 12 пъти по-ниски в сравнение с други локации с подобен профил, съобщават от Europa Capital.

Очаква се проектът да създаде 3 хил. нови работни места през следващите три години.

Europa Capital, която придоби Mall of Sofia миналата година, наскоро обяви мащабна сделка със земя в Англия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още