IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк с нов рекорд за цена на апартамент, при това недовършен – 90 млн. долара

От прозорците на апартамента с площ около 1 000 квадратни метра ще се открива панорамна гледка към целия Манхатън и Сентръл Парк

10:56 | 19.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед към Манхатън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изглед към Манхатън. Снимка: Ройтерс

Цена на недвижима собственост в Ню Йорк за пореден път счупи рекорд – засега все още „виртуален“ апартамент в средната част на Манхатън, на 57-ма улица, е струвал на купувача 90 млн. долара, съобщи американската телевизия MSNBC, цитирана от РИА Новости.

Преди това най-скъпото жилище в мегаполиса бе апартаментът, закупен на West Avenue до Сентръл Парк за 88 млн. долара от руския милиардер Дмитрий Риболовлев за дъщеря му, когато тя пребивава в града. 90-те млн. долара са платени за пентхаус на 89-ти и 90-ти етаж на все още недовършена сграда близо до концертната зала Carnegy Hall.

От прозорците на апартамента с площ около 1 000 квадратни метра, чийто нов притежател е пожелал да остане анонимен, ще се открива панорамна гледка към целия Манхатън и Сентръл Парк.

„Не, купувачът не е руснак, не е украинец и изобщо не е от бившия СССР. Това е прекрасно семейство, което смята да живее в закупените апартаменти и достатъчно известно в САЩ“, заяви президентът на компанията-строител Extell Development Гари Барнет.

Четириъгълната бяла кула по замисъла на строителя ще се издига над Манхатън, съперничейки си с Емпайър Стейт Билдинг и Кулата на свободата, която се достроява край паметника 9/11.

Жилищният комплекс ще бъде предаден догодина, а половината от почти 100-те апартамента вече са продадени, твърди Барнет.

Колкото до абсолютния ценови рекорд на квадратен метър, титлата остава у Риболовлев, платил за своята покупка доста над пазарната цена – 13 000 долара за квадратен фут (0,093 квадратни метра). При новия абсолютен рекордьор тя е 8 000 долара за квадратен фут и едва ли ще надхвърли 10 000 долара през следващите няколко години.

Най-високите цени за жилище обикновено плащат хора, които са или слабо известни в САЩ, или им липсва безупречна репутация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още