IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възбраните върху имоти в САЩ намаляват и през април

Броят на принудително отнетите жилища в Щатите също отбелязва спад

14:50 | 18.05.12 г.
Възбраните върху имоти в САЩ намаляват и през април

През април в САЩ са подадени документи за възбрана, включващи обявленията за неплатежоспособност и насрочените търгове и процедури за принудително отнемане на имоти от страна на банките, за 188 780 имота, което е най-ниското месечно равнище от юли 2007 г., сочат данни на компанията RealtyTrac, цитирани от онлайн изданието World Property Channel.

Активността при възбраните намалява с 5% спрямо предходния месец и с 15% в сравнение с април миналата година. Едно на всеки 698 жилища в САЩ е получило документи за възбрана през миналия месец.

Според Брандън Мур, главен изпълнителен директор на RealtyTrac, все повече "лоши" заеми завършват с лоши продажби, а не с възбрани.

"Предварителните ни данни за продажбите през първото тримесечие показват, че продажбите преди възбрана, които обикновено са къси, са на път да надхвърлят продажбите на имоти, собственост на банките, в Калифорния, Аризона и още 10 щата".

Въпреки общият спад на възбраните обаче в 26 щата е регистрирано увеличение на месечна база, а в 27 - повишение на годишна база. Щатите с най-голям годишен ръст на стартиралите възбрани са Ню Джърси (180%), Юта (179%), Индиана (49%), Пенсилвания (44%), Флорида (43%) и Мичиган (42%).

Броят на жилищата, принудително отнети от банките, бележи спад на месечна база за трети пореден месец, като намалява със 7% през април спрямо март.

Кредиторите са приключили процеса по налагане на възбрана за 51 415 имота или с 26% по-малко от април 2011 г.

Забавяне на активността на годишна база се наблюдава в 37 щата и в район Колумбия, докато 28 щата отчитат месечно понижение. Щатите с най-голям спад на годишна база са Невада (71%), Аризона (70%), Вашингтон (67%), Калифорния (52%), Вирджиния (47%) и Мериланд (47%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още