IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Дубай тръгват нагоре

За първите три месеца апартаментите в емирството са поскъпнали с 3%

10:22 | 17.05.12 г.
Цените на жилищата в Дубай тръгват  нагоре

Цените на вилите в Дубай са нараснали с 3% през първото тримесечие на 2012 г., сочи доклад на консултантската компания за недвижими имоти CBRE, цитиран от онлайн изданието Property Wire.

Според анализаторите това е знак, че изпадналият криза пазар на имоти в емирството започва да се възстановява.

От компанията прогнозират, че цените на вилите на водещите локации като "Емиретс Ливинг", "Арабиан Ранчиз" и "Палм Джумейра" вероятно ще останат силни до края на тази година.

При апартаментите също има поскъпване с 2%.

Жилищният сектор като цяло ще регистрира отделни повишения на наемите, продажбите и нивата на усвояване с намаляването на обема на новото строителство, посочват от CBRE. На развиващи се места като "Джумейра Парк", "Ал Фурджан" и "Джумейра Голф Истейтс" обаче ще има ново предлагане, което ще доведе до увеличение на запаса от вили през следващите 12 до 15 месеца.

Прогнозите за пазара на вили идват след силното представяне през първото тримесечие на годината, когато секторът отчете положителен ръст на наемите за първи път от 2008/2009 г. насам.

От пика на пазара в края на 2008 г. цените в този сегмент са паднали с до 60%, припомнят експертите.

По официални данни сделките с жилищни обекти през първото тримесечие на годината в Дубай възлизат на 3,1 млрд. дирхама или с 9% повече спрямо предходния аналогичен период.

От CBRE очакват пазарът на бизнес имоти в емирството да остане без промяна през 2012 г., тъй като новото предлагане поддържа наемите на нива под тези от 2005 г.

През тримесечието на пазара са навлезли около 171 500 кв. м нови офис площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още