IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания остава безопасна дестинация за инвеститорите в имоти

Доходността от инвестициите в първокласни имоти на Острова остава стабилна през първите три месеца на годината

14:23 | 16.05.12 г.
Великобритания остава безопасна дестинация за инвеститорите в имоти

Великобритания продължава да се счита за безопасно убежище за инвеститорите в имоти, въпреки че икономиката на страната изпадна в рецесия през първото тримесечие на 2012 г., посочват от консултантската компания Colliers International.

Лондон продължава да е водещата дестинация за инвеститорите в имоти, като подобрение се наблюдава и на други регионални пазари, посочват експертите, цитирани от онлайн изданието PropertyWire.com.

Доходността от инвестициите в първокласни имоти остава стабилна през първите три месеца на годината.

Спад се наблюдава обаче при доходността от инвестициите във второкласни имотни активи. Освен това финансирането за сектора на имотите става все по-ограничено.

Наемите в британските градове и стимулите за наемателите също са стабилни, но търсенето е неравномерно. Запасите от имоти, отдавани под наем, в Уест Енд в Лондон например продължават да намаляват, а в регионалните центрове като цяло пазарът е спокоен.

В жилищния сегмент минималните спадове на цените, отчетени до момента, бяха според очакванията на анализаторите.

Продължава засиленото търсене на луксозни жилища в Лондон, въпреки че по-високият гербов налог върху сделките с луксозни имоти е сериозен тест за пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още