IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Забавянето на инвестициите в имоти в Европа се задълбочава през април

На годишна база обемът на сделките е намалял наполовина, сочи проучване на PropertyEU.info

16:36 | 15.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Забавянето на инвестициите в имоти в Европа се задълбочава през април

Обемът на инвестициите в недвижими имоти в Европа е забавил значително растежа си през април спрямо март, продължавайки низходящата тенденция от началото на тази година, сочат резултатите от проучване на онлайн изданието PropertyEU.info.

Данните показват, че през миналия месец са сключени сделки на стойност 3,5 млрд. евро спрямо 5 млрд. евро месец по-рано.

Спрямо април миналата година обемът на сделките е намалял наполовина, сочи статистиката.

Най-голямата сделка за периода е с участието на американския институционален инвеститор TIAA-CREF и германската компания за търговски центрове Mfi, които потвърдиха придобиването на търговската галерия "Gropius Passagen" в Берлин с площ от 93 хил. кв. м. за 341 млн. евро.

Втората по големина сделка е в Копенхаген. Консорциум, включващ производителя на бира Carlsberg, придоби терена на бивша пивоварна на компанията за 335 млн. евро в най-голямата сделка с имоти в историята на Дания.

Тя се случи няколко месеца, след като друг консорциум придоби сградата на централата на ООН в датската столица за 282 млн. евро.

Най-големият инвеститор в европейски недвижими имоти по обем за април е Deka Immobilien. Германският фондов мениджър е инвестирал 415 млн. евро в имоти в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още