IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърците се насочиха към пазара на имоти в Лондон

В последните месеци расте интересът на южноевропейците към считания за безопасен жилищен пазар в британската столица

13:38 | 14.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Гърците се насочиха към пазара на имоти в Лондон

Влошаващата се икономическа и политическа среда в Южна Европа доведе до рязък ръст на интереса към имоти в Лондон, предаде Ройтерс.

Купувачи от Гърция и Испания продължават да считат британската столица за сигурно убежище за техните спестявания.

Броят на гърците, които са търсили сред обявите за луксозни жилища на стойност над 2,4 млн. евро (1,5 млн. паунда), през април е нараснал с 39% в сравнение със средното за предходните шест месеца ниво, показват данни на Savills.

Потенциалните испански купувачи са се увеличили с 14%, италианските – с 46%, а търсенията от Португалия са скочили над два пъти, сочи още статистиката на консултантската компания.

„Причината, поради която гърците се интересуват от Великобритания, е проста“, обяснява Динос Йоану от Кипър, който работи в Лондон от години. „Гърция е свършена, няма работни места и се управлява от крадци и измамници“, допълва той.

В последните години броят на европейците, които са искали да купят имот в Лондон, нараства устойчиво, като най-силен ръст се наблюдава през последните година-две, откакто се изостри дълговата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 14.05.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още