IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Кийзъл: Моментът е подходящ за покупка на жилище в САЩ

Има признаци, че на американския жилищен пазар настъпва обрат, смята управляващият директор на PIMCO

12:49 | 07.05.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Майкъл Кийзъл: Моментът е подходящ за покупка на жилище в САЩ

Управляващият директор на Pacific Investment Management Cop. (PIMCO) Майкъл Кийзъл, който продаде дома си през 2006 г., когато смяташе, че пазарът е в балон, сега е на мнение, че в САЩ е време да се купува, пише Bloomberg.

"Аз бях сред най-песимистично настроените за жилищния пазар. Най-накрая стигнах до извода, че жилищният сектор в момента изглежда доста прилично", твърди експертът.

"Не съм сигурен дали жилищният пазар в САЩ е ударил дъното, само времето може да покаже това, но в момента има много повече позитиви отпреди шест години, когато продадох къщата си", посочва той.

Цените на жилищата в Щатите, които паднаха с 35% от пика си в средата на 2006 г., както и ипотечните лихви от под 4%, са сред причините експертът да е на мнение, че моментът е подходящ за сделки.

Други признаци, че на жилищния пазар в САЩ настъпва обрат, са спадът на подадените документи за възбрана до нивата от 2007 г. и ръстът на продажбите на нови и съществуващи жилища.

Анализаторите от Barclays също виждат признаци на възстановяване в жилищния сектор. Индустрията "ще допринесе умерено за икономическия растеж на САЩ през идните тримесечия", посочват от компанията.

Редица икономисти, включително Марк Занди от Moody's Analytics Inc., Майкъл Мейър от Bank of America Corp., Марк Флеминг от CoreLogic Inc. и Крис Ръпки от Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, също заявиха миналия месец, че цените на жилищата са близо до дъното.

Въпреки знаците за възстановяване на пазара обаче много американци продължават трудно да покриват вноските по ипотеките си. От април 2009 г. до първото тримесечие на годината е започнало преструктурирането на заемите на близо 6 млн. американци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Подходящия момент за покупка на жилище в САЩ ще е когато долара започне да се обезценява рязко спрямо водещите валути и след като бюджетния дефицит влезе в някакви нормални рамки от поне 3%, а това няма да се случи следващите 5 години, дотогава трябва да си *** да си затвориш парите в една обезценяваща се стока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още