IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотният бум в Бразилия ще продължи още 5 години

След края на Олимпиадата през 2016 г. чуждите инвестиции в имоти ще се забавят, прогнозират експерти

13:03 | 30.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Имотният бум в Бразилия ще продължи още 5 години

За последните пет години Бразилия е един от най-добре представящите се имотни пазари в света, пише онлайн изданието Homesgofast.

В скорошен материал на MoneyWeek се посочва, че цените в Рио де Жанейро и Сао Пауло са се повишили със 140% от 2008 г. насам, а цените в седемте водещи райони на Бразилия са нараснали с около 25% само за последната една година.

Forbes съобщава, че бразилският пазар на недвижими имоти е добре подкрепен и цените вероятно ще продължат да нарастват до 2017 г., което прави сегашният период отличен за сделки.

Изданието посочва също падащите лихвени равнища и забавянето на инфлацията, както и фактът, че средната класа на Бразилия в момента съставлява болшинството от населението за първи път в историята на страната.

В същото време нараства и доходността от наеми. Така имотите се очертават като атрактивна инвестиция за чуждестранните купувачи.

Защо обаче точно 2017 г.? Защо цените се очаква да продължат да нарастват още точно пет години, преди да се забавят?

През следващите четири години Бразилия ще бъде домакин на две важни спортни събития. Световното първенство по футбол ще се проведе в страната през 2014 г., а през 2016 г. Рио де Жанейро ще е домакин на Олимпийските игри.

"Има психологически праг, на който в момента се радва бразилският имотен сектор поради откритите залежи от петрол край бреговете на Рио, Световното първенство по футбол и Олимпиадата", коментира Маркус Винисиус де Оливейра, изпълнителен директор на компанията за оценки на недвижими имоти Consul Patrimonial.

"След 2017 г. Бразилия ще продължи да има големи находища на нефт, но Световното първенство по футбол и Олимпиадата ще са отминали и чуждестранните инвестиции ще се забавят", прогнозира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още