IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните договори за продажби на жилища в САЩ с най-голям ръст от април 2010 г.

Въпреки отчетеното подобрение, жилищният сектор остава най-слабото звено на американската икономика

18:10 | 26.04.12 г.
Предварителните договори за продажби на жилища в САЩ с най-голям ръст от април 2010 г.

Предварителните договори за продажба на съществуващи жилища в САЩ са нараснали повече от очакваното през март, съобщи Bloomberg.

Индексът, който отчита подписаните предварителни договори за покупко-продажба на имоти, се е повишил с 4,1% на месечна база до 101,4 пункта, което е най-високо ниво от април 2010 г.

Анализатори, анкетирани от агенцията, очакваха индексът да се покачи с 1 процент.

На годишна база индексът е отбелязал повишение от близо 11 на сто, което е по-слаб ръст в сравнение с февруари (близо 15 на сто).

Въпреки ръста на предварителните договори, което най-вероятно се дължи на подобрението на пазара на труда в САЩ, жилищният сектор остава най-слабото звено на американската икономика.

Пазарът на имоти е заплашен от нова вълна от възбрани върху жилища, допълнително понижение на стойността на жилищата, както и затягане на условията за кредитиране при сделки с жилища.

Анализатори прогнозират, че секторът на имотите в САЩ ще продължи да се възстановява изключително бавно. Очакваната вълна от жилища под възбрана на пазара пък ще окаже допълнителен натиск върху цените през следващите 6 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още