IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят търг за офиси в Burj Khalifa

Началната тръжна цена е 5,4 млн. долара, а крайният срок за подаване на оферти е 28 юни

10:04 | 27.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Burj Khalifa в Дубай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Burj Khalifa в Дубай. Снимка: Ройтерс

Слабият пазар на бизнес имоти в Дубай скоро ще привлече международното внимание благодарение на подготвяния онлайн търг за част от най-високата кула в света Burj Khalifa, пише онлайн изданието World Property Channel.

На кандидат-купувачите се предлага целият корпоративен дял от 163-етажната сграда, който е разположен над 110-ия етаж.

Обявена е начална тръжна цена от 5,4 млн. долара, като крайният срок за подаване на оферти в първия онлайн търг в историята на Дубай е 28 юни.

Заинтересованите лица могат да се регистрират на уебсайта на Freedom Realty Exchange - американската компания, която се занимава с тръжната процедура.

Според компанията търговете са успешен начин за реализация на подобни имоти в условията на слабо търсене.

Кулата беше открита през 2010 г., но по-голямата част от нея е празна, въпреки че интерес към наемане на площи са изразявали известни имена от бизнеса.

Burj Khalifa се издига на височина от 828 м и предлага панорамни кледки към Дубай. Тя разполага със 76 асансьора и осем ескалатора. Екстериорът се състои от 26 000 стъклени панела с обща площ от 142 000 кв. м.

Фирмените апартаменти и офиси заемат 37 етажа и са снабдени с експресен асансьор, който транспортира посетителите директно до корпоративното лоби на ниво 123.

В последно време пазарът на имоти в Дубай дава признаци за възстановяване, но предимно в жилищния сегмент. При бизнес имотите ситуацията остава тревожна, а продавачите бързат да излязат от инвестицията си, за да не натрупат още по-сериозни загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още