IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албена иска проверка на площта на плажа

Курортът, както десетки други концесионери, ще настоява за по-ниска концесионна такса, ако морето е отнело от площта на ивицата

11:23 | 13.04.12 г.
Албена иска проверка на площта на плажа

Курортът "Албена" поиска от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да бъде проверена площта на плажната ивица след високите морски вълни през зимата, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев, цитиран от БТА.

По думите му, ако се установи, че морето е отнело от плажа, който според концесионния договор достига 150 хил. кв. м, курортът ще поиска концесионната такса да бъде намалена.

Високи 4-метрови вълни заляха през февруари част от плажната ивица и наводниха приземията на няколко хотела на  първа линия.

Преди дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова потвърди, че концесионните такси за “изядените” от вълните плажове може да бъдат намалени, но след като Агенцията по кадастъра направи оценка и преоразмеряване на ивиците.

Павлова съобщи също така, че в ресорното й ведомство са постъпили десетки жалби от концесионери по цялото Черноморие.

Министърът обаче каза, че държавата няма да плати за възстановяването на плажовете.

За да намери стопани на плажните ивици държавата реши да организира търгове за отдаване под наем на плажове на изключително ниски цени. Сред най-апетитните ивици, за които се търсят наематели, са централният плаж в Бургас, Попският плаж край Царево, както и плажът край устието на р. Велека.

Текат процедури и за отдаването под наем на няколко плажа по Северното Черноморие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още