IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания стимулира частните инвестиции в социални жилища

В момента се провеждат консултации за допълнителни мерки освен включените в новия бюджет на страната

12:43 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Великобритания стимулира частните инвестиции в социални жилища

Великобритания обяви нови стимули за насърчаване на частни инвестиции в строителството на социални жилища, съобщи онлайн изданието PropertyWire.com.

В представения нов бюджет на Острова са включени нови мерки в подкрепа на инвестирането в специализирани фондове. В момента текат консултации за въвеждането на още такива стимули.

Британското правителство работи и по програмата за достъпни жилища, която набра от частно финансиране близо 10 млрд. паунда. Очаква се с помощта й да бъдат построени 170 хил. жилища, което е с 20 хил. повече от планираното.

Клои Смит от финансовото министерство на страната коментира, че реформите ще помогнат за изграждането на по-достъпни жилища, ще доведат до увеличаване на инвестициите в строителния сектор, както и ще предоставят повече възможности за избор на наемателите.

„Провеждаме тези консултации, за да намерим най-добрия начин да премахнем бариерите пред частните инвеститори. Оборотът на жилищните асоциации е над 12 млрд. паунда и това трябва да се разглежда като стабилна инвестиция от всички, които търсят дългосрочна възвращаемост“, посочи Смит.

Три компании - Orchard and Shipman, Shanley и Pinnacle Spaces, вече са подписали договори за участие в програма за строителство на социални жилища, съобщи британският жилищен министър Грант Шапс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още