IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитният портфейл на Eurohypo за 740 млн. долара привлече огромен интерес

Продажбите на заемите са част от една по-мащабна тенденция сред кредиторите да се "прочистват" от някои активи

10:52 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Кредитният портфейл на Eurohypo за 740 млн. долара привлече огромен интерес

Портфейл от обслужвани кредити за имоти на стойност 740 млн. долара, собственост на германската банка Eurohypo AG, е привлякъл интереса на над 100 инвеститори, твърдят анонимни източници, цитирани от Ройтерс.

Оферти за портфейла, който включва първокласни имоти в Ню Йорк и други големи градове на САЩ, се приемат до вторник включително.

Според запознатите до момента над 100 лица са подписали договори за поверителност и са получили материали за участие в търга.

Отделно през тази седмица се очаква да стартира и предлагането на портфейл от редовни и проблемни кредити за 1,1 млрд. евро, собственост на американската компания за кредити за бизнес имоти Capmark, която миналата година излезе от процедура по фалит.

Продажбите на заемите са част от една по-мащабна тенденция сред кредиторите да се "прочистват" от някои активи.
За последната една година инвеститорите са наддавали за заеми за стотици милиарди долари от кредитни институции, опитващи се да "прочистят" балансите си и да отговорят на новите регулации.

В зависимост от инвестиционните критерии много инвеститори, като банките например, купуват редовно обслужвани кредити. В същото време фирмите за частен капитал започват да търсят и проблемни кредити, при които по-високият риск може да донесе двуцифрена възвръщаемост.

Кредитите на Eurohypo са както за индивидуални имоти, така и за цели пакети, включително офиси, търговски площи, земя, складове и апартаменти. Очаква се те да привлекат оферти от дълговия фонд на Blackstone Group LP, както и от банки като JPMorgan и Wells Fargo.

Eurohypo беше един от най-активните кредитори по време на бума на бизнес имотите в САЩ между 2003 и 2007 г. Миналата година компанията бе погълната от подкрепяната от държавата банка Commerzbank AG.

През миналата седмица банката получи одобрение от европейските власти да преструктурира Eurohypo. Предстои да бъдат отделени страничните дейности, както и да бъде намален балансът на подразделението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още