IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Публичните компании за имоти в Европа възстановяват позициите си

Възвращаемостта в сектора се е повишила до 4,5% през март, като ръстът за първото тримесечие е 8%

12:57 | 06.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Публичните компании за имоти в Европа възстановяват позициите си

Средната възвръщаемост от сектора на публичните компании за имоти в Европа се е повишила до 4,5% през март, като за трети пореден месец тя е на положителна територия, предаде онлайн изданието PropertyEU.info.

След резките загуби през 2011 г. индустрията възстанови част от позициите си, като демонстрира ръст от 8% през първото тримесечие на годината, показват данни на Global Property Research.

Германски компании за недвижими имоти като Gagfah, IVG Immobilien и Deutsche Wohnnen, както и играчи в сектора на търговските имоти като Corio и Vastned, са сред компаниите с най-добри резултати за миналия месец, като при тях възвръщаемостта е близо 50%.

Акциите на Gagfah, втората по големина публична компания за жилищни имоти в Германия, се изстреляха, след като тя обяви, че е приключила успешно продължилото една година съдебно дело с градската управа с Дрезден.

Местните власти искаха да се наложат глоби на компанията за 1,1 млрд. евро. На общината в крайна сметка бяха отсъдени компенсации за щети на стойност едва 36 млн. евро, което изведе книжата на Gagfah до най-високото им равнище от две години насам - 6,35 евро за акция.

IVG Immobilien също регистрира възвръщаемост от над 13%, след като обяви положителните си прогнози за близките години.

На представяне на годишните си резултати за 2011 г. компанията заяви, че очаква тази година да преодолее загубите и да запише "значителна печалба" през 2013 г. 

За миналата година фирмата отчете по-ниска от очакваната загуба от 126 млн. евро поради щети, дължащи се най-вече на проект на летището във Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още