IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възбраните върху имоти в САЩ продължават да намаляват

През февруари наложените от банките възбрани са се понижили за 11-ти пореден месец

17:25 | 04.04.12 г.
Възбраните върху имоти в САЩ продължават да намаляват

От месеци насам експерти в жилищния сектор предупреждават, че банките в САЩ ще подновят с нови сили процеса по налагане на възбрани, след като беше сключено извънсъдебното споразумение с федералното правителство и главните прокурори на отделните щати, пише Wall Street Journal.

До момента обаче има малко индикации за подобна тенденция. Броят на новозапочналите процеси по налагане на възбрана в Щатите през февруари всъщност бележи спад за 11-ти пореден месец, а на годишна база понижението е с около 15%, показват данни на Lender Processing Services.

Наистина през януари бе отчетен 28% скок спрямо декември, но това повишение се дължеше до голяма степен на ръста на повторните възбрани. С други думи банките в САЩ рестартираха процеса по налагане на възбрана за имоти, които вече са били в подобна процедура.

През февруари банките в САЩ са започнали процес по възбрана на имоти за 172 500 заема, което е третото най-ниско ниво за последните четири години. Броят на стартиралите възбрани е бил по-малък единствено през ноември и декември 2011 г.

Данните на LPS показват също, че през февруари делът на собствениците в забава по ипотечните плащания е намалял до 7,6%, което е най-ниското равнище от август 2008 г. Като цяло обаче намаляването на този дял е характерно за началото на годината.

И все пак, около 4,1% от всички заеми са били в процес на възбрана, което е близко до най-високите нива от кризата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още