IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са американските центрове на новото строителство

Лидер е Ню Йорк, където строителните разходи през миналата година се оценяват на 17,2 млрд. долара

17:51 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Кои са американските центрове на новото строителство

Съживяването на продажбите на жилища в САЩ напоследък, а донякъде и на цените, предизвика мнения, че пазарът върви към възстановяване, пише Forbes. Изглежда, че това възстановяване обхваща и строителството като цяло.

Експертите от McGraw-Hill Construction са съставили списък на 20-те града в Страната на неограничените възможности с най-големи разходи за ново строителство през 2011 г.

При изготвянето му са взети предвид стойността в долари на новостартиралите проекти, като те включват еднофамилни жилища, многофамилни жилища, офиси, търговски обекти, складове, здравни обекти, образователни сгради, заводи и изследователски съоръжения.

В класацията не са включени държавни проекти като мостове, улици и паркове, както и строителство на електрически съоръжения.

Общо за САЩ стойността на новото строителство за 2011 г. възлиза на 421,4 млрд. долара в сравнение със 689,3 млрд. долара през 2006 г., когато беше отчетен неговият пик. Въпреки това от McGraw-Hill Construction очакват този обем да нарасне със 7% през тази година.

На първо място в списъка е Ню Йорк с ново строителство за 17,2 млрд. долара през 2011 г. Тук са и най-големите строителни проекти, сред които са седемте кули на мястото на Световния търговски център.

Миналата година започна и изграждането на огромен жилищен комплекс за 520 млн. долара в Манхатън, който трябва да приключи през 2014 г. В съседство по-късно тази година ще започне и проектът "Хъдсън Ярдс", оценяван на 12 млрд. долара.

Повечето градове в класацията са крайбрежни, като сред тях се открояват Бостън, Лос Анджелис, Сиатъл, Вашингтон и Атланта.

Един от щатите, където новото строителство се развива с бързи темпове е Тексас. Три от градовете там попадат в списъка - Далас на 2-ро място, Хюстън на 3-то и Сан Антонио - на 15-то.

Миналата година в Далас са започнати строежи за 9,5 млрд. долара, като през тази година се очаква стойността им да нарасне с 9%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още