IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват се нови облекчения за публичните фондове за имоти на Острова

Властите във Великобритания целят да насърчат пенсионните фондове да превръщат имотните си портфейли в публични фондове за инвестиции в имоти

08:57 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Очакват се нови облекчения за публичните фондове за имоти на Острова

Тази седмица се очаква потвърждение, че британското правителство значително ще разхлаби регулациите за публичните фондове за инвестиции в недвижими имоти, които не плащат данък върху печалбата от продажба на имоти, предаде вестник Guardian.

Плановете на кабинета в Лондон включват премахване на правилото, задължаващо инвеститорите да плащат 2% от стойността на портфейла си, за да станат тръст за инвестиции в недвижими имоти, и да се променят правилата, ограничаващи тези тръстове до компании, листвани на Лондонската фондова борса, така че да може и собствениците, търгувани на по-малки борси, да могат да се конвертират.

Целта е да могат пенсионните фондове да превръщат имотните си портфейли в публични фондове за инвестиции в имоти и евентуално да се позволи на инвеститорите в имоти с цел отдаване под наем също да се въпзолзват от облекчения режим за данъка върху продажбата на недвижимо имущество.

Секторът на инвестициите в имоти с цел отдаване под наем сериозно пострада от финансовата криза. Инвеститорите натрупаха огромни количества апартаменти с евтини ипотеки, но се оказаха в тежка ситуация, когато цените започнаха да падат.

Според управляващите обаче инвестициите от пенсионни фондове и уважавани инвеститори биха могли да финансират новото строителство и да създадат сериозен частен сектор на наемите във Великобритания.

От 2007 г., когато бяха въведени, във Великобритания са създадени над 20 тръста за инвестиции в недвижими имоти, като например най-големите публични фирми за имоти Land Securities и British Land. Дейността на всички тях обаче е фокусирана върху бизнес имоти.

Някои лидери от бранша искат обаче да се премахне изискването тръстовете за инвестиции в имоти да бъдат листвани на борсата, а правителството да разреши данъчни облекчения и за заемите за имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още