IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 95% от купувачите на първо жилище на Острова са спестили от гербовия налог

В последните 2 години от този данък бяха освободени сделките с жилища до 250 хил. паунда, но до седмици се връща старият праг от 125 хил. паунда

12:33 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Близо 95% от купувачите на първо жилище на Острова са спестили от гербовия налог

Близо 95% от купувачите на първо жилище във Великобритания, или около 150 хил. души, са били освободени от заплащането на гербов налог (за прехвърляне на собствеността - бел. ред.) при покупка на жилище в последните две години, след като правителството освободи от данъка сделките до 250 хил. паунда, съобщи онлайн изданието PropertyWire.com.

С началото на кризата властите в Лондон първоначално освободиха от данъка сделките с жилища на стойност до 125 хил. паунда, но в последствие решиха да повишат границата, за да раздвижат пазара на имоти.

От началото на действието на схемата досега от данъчното облекчение са се възползвали приблизително 380 хил. купувачи.

В края на март обаче се връща границата от 125 хил. паунда за освобождаване от гербов налог, припомня изданието. Очаква се 45% от купувачите на първо жилище да успеят да се възползват от облекчението, показват изчисления на Halifax.

От данъчното облекчение са се възползвали най-много купувачи в Югоизточен Лондон, докато най-малко са били те в Северна Великобритания и Северна Ирландия.

Очаква се най-сериозен удар от връщането на по-ниската граница за освобождаване от гербов налог да понесат именно регионите на Острова, където най-много купувачи са се възползвали от данъчното облекчение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още