IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заетите в имотния бранш доволни от заплатите въпреки икономическата несигурност

Експертите от бранша търсят възможности за кариера, а заплатата оставят на заден план, сочат резултатите от проучване

13:30 | 16.03.12 г.
Заетите в имотния бранш доволни от заплатите въпреки икономическата несигурност

Икономическата нестабилност влияе върху избора и нагласите на имотните експерти в Европа, показват резултатите от най-новото проучване за заплащането на европейския пазар на имоти, проведено от RICS и Macdonald & Company и цитирано от онлайн изданието Europe Real Estate.

Въпреки че едва 22% от анкетираните очакват засилване на икономическата активност през следващите 12 месеца, повечето съобщават, че са доволни от сегашния си работодател и заплата.

Изследването показва също, че макар и съкращенията на заплатите да не са повече от миналата година (8%), само 31% от интервюираните служители са получили повишение на възнаграждението през 2011 г. 

Три четвърти от запитаните заявяват, че са сравнително доволни или много доволни от сегашното си възнаграждение.

Общата тенденция е за увеличение на годишните бонуси, като те възлизат средно на приблизително 23 086 евро.

От общо 1 203-та анкетирани 33% очакват икономическата активност в региона да отслабне в близко бъдеще в сравнение с 11% през миналата година, а 44% смятат, че пазарът ще остане без промяна.

Също като в други региони по света продължителната икономическа несигурност променя предпочитанията на специалистите от бранша. В наши дни удовлетворението от работата се свързва с това тя да е интересна, да предлага възможности за развитие и сигурност.

За сметка на това все по-малко значение се отдава на повишенията на заплатите и по-големите бонуси, посочва се в доклада.

По-добрата заплата вече не е основната причина за смяна на работата за сметка на по-добрите възможности за кариера, заключават авторите на документа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още