IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България първа по ръст на инвестициите в бизнес имоти сред над 60 държави

Докато през 2010 г. обемът на тези инвестиции е бил под 20 млн. евро, то през 2011 г. той е скочил до близо 200 млн. евро

15:38 | 07.03.12 г.
България първа по ръст на инвестициите в бизнес имоти сред над 60 държави

Инвестициите в бизнес имоти в Азия

За миналата година в региона е регистриран 42% ръст на инвестициите в индустриални площи и 26% растеж за тези на търговски площи, докато при офисите и хотелите няма особена промяна.

Очаква се тази тенденция да се задържи и през настоящата година, прогнозират експертите, като допълват, че най-привлекателните инвестиционни дестинации за индустриалните площи ще са Япония, Хонконг и Сингапур, за търговски площи – Китай, както и Сингапур и Хонконг, а за офиси – Пекин и Шанхай.

Инвеститорите ще се възползват и от потенциала на модерните търговски центрове на Сеул, които до момента отчитаха изключително ниски нива на предлагане, пише в доклада на консултантите.

Според прогнозата през първото полугодие ще продължи миналогодишната тенденция за инвестиции в нискорискови имоти на развитите пазари, а от средата на 2012 г. ще се наблюдава раздвижване и на развиващите се пазари.

Инвестициите в бизнес имоти в Северна и Южна Америка

Регионът се нареди сред дестинациите с най-силен ръст на инвестиционната активност през миналата година.

От развиващите се пазари там Мексико предостави особено добри възможности за възвращаемост спрямо риск от инвестиции в индустриални имоти и офис площи.

Бразилия е подходящо място, където инвеститорите да заемат позиции с оглед на относителния растеж на икономиката и абсолютния подем, отчетен сред средната класа в страна. Индустриалните и търговски площи продължават да представляват атрактивна възможност за тези, които търсят стабилен ръст в стойността на тези имоти.

В САЩ освен върху първокласните недвижими имоти на водещите пазари, инвеститорите трябва да се фокусират и върху второстепенните градове със сравнително стабилни показатели за търсене и предлагане през различните икономически цикли.

Инвеститорите освен това ще затвърдят търсенето на стратегически разположените индустриални и търговски площи, продължавайки възхода в тези сектори, отчетен през 2011 г.

Очаква се и тази година Ню Йорк да запази първото място в глобален план по обем на привлечените инвестиции в бизнес имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още