IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищният пазар в САЩ още не е достигнал дъното

Fitch прогнозира, че спадът на цените на жилищата в страната ще се забави

13:08 | 08.03.12 г.
Жилищният пазар в САЩ още не е достигнал дъното

Жилищният пазар в САЩ все още не е изплувал на повърхността. Според Fitch Ratings цените на жилищата трябва да извървят още дълъг път, преди да ударят дъното, което едва ли е добра новина за собствениците, съобщи онлайн изданието mainstreet.com.

От Fitch посочват, че жилищата продължават да са надценени в някои части на САЩ, както и че се очаква цените да се понижат с още 9,1% в национален мащаб.

Тази прогноза обаче е по-ниска от предишната, която бе за спад от 13,1% средно за четвъртото тримесечие на 2011 г.

Освен това агенцията прогнозира, че с отчитане на инфлацията цените на жилищата ще паднат приблизително с 6%.

От компанията посочват, че има и няколко икономически фактора, които помагат обстановката на жилищния пазар да се подобри. Основно това са безработицата и растежът на БВП, които показват признаци на стабилизиране през 2012 г.

Не всички части на САЩ обаче се радват на стабилност на жилищния пазар. "Предстои дълъг и труден път, преди да стигнем до нивата отпреди рецесията", посочват експертите от Fitch.

"Въпреки че цените на жилищата падат в национален мащаб, движенията им на някои регионални пазари все още са твърде непостояни, до голяма степен поради обема и темпото на обработка на продажбите на проблемните имоти", допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още