IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори планират експанзия на германския пазар на имоти

Участниците в проучване предпочитат търговски активи с висок дял на договорите за наем, обвързани с оборота, които служат като буфер срещу инфлацията

12:50 | 29.02.12 г.
Инвеститори планират експанзия на германския пазар на имоти

Международните инвеститори планират да повишат инвестициите си на германския пазар на имоти въпреки икономическата несигурност и продължаващото безпокойство около бъдещето на еврозоната.

Това показват резултатите от най-новото проучване на консултантската компания EC Harris, цитирано от онлайн изданието Property Magazine.

В доклада на компанията пише, че апетитът за финансиране на имотни схеми сред местните и международни инвеститори, които в момента са активни на пазара в Германия, е по-висок от всяко друго място в Европа.

Резултатите показват, че 70% от запитаните планират да увеличат инвестициите си през 2012 г., а останалите 30% очакват обемът им да остане непроменен.

Близо 60 на сто от участниците в изследването са оптимисти, че Германия ще остане най-силната и стабилна икономика в Европа през следващите години. Тази увереност се дължи на доказаните нива на усвояване, по-високите стойности на активите и сигурните нива на възвръщаемост, които инвеститорите свързват с германския пазар.

Почти 40 на сто от анкетираните смятат пазарът на имоти в Германия за сигурно убежище, което им осигурява надежден и стабилен доход и им позволява да компенсират част от рисковете, предприемани в рамките на международните им портфейли.

Въпреки положителните нагласи все пак повечето инвеститори ще възприемат стратегия за минимизиране на риска през следващите пет години, като се съсредоточат върху сигурни активи с високо качество, привлекателно местоположение и с доказано търсене от страна на наемателите.

Около две трети от анкетираните инвеститори разкриват предпочитанията си към проекти във Франкфурт и Мюнхен, където се очаква търсенето на наеми да остане високо, а цените на активите да продължат да са стабилни.

Последна актуализация: 16:20 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още