IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fannie Mae пуска за продажба близо 2 500 проблемни жилища

Условието е инвеститорите, които купят имотите, да ги отдадат под наем

16:05 | 28.02.12 г.
Fannie Mae пуска за продажба близо 2 500 проблемни жилища

Ползващата се с държавна подкрепа американска компания за ипотечно финансиране Fannie Mae планира да продаде на инвеститори близо 2 500 имоти с наложена възбрана в първия етап от инициатива, целяща да подпомогне жилищния пазар в САЩ чрез пакетни продажби на проблемни жилища, предаде Wall Street Journal.

Пилотната сделка беше обявена в понеделник от Федерлната агенция за жилищно финансиране, която регулира дейността на ипотечния гигант. Според условията инвеститорите ще могат да закупят пакети от имоти при условие, че след това ги отдадат под наем.

Сделката ще бъде тест за по-мащабни продажби на лоши имоти, които все още не са превърнати в жилища под наем.

За начало ще бъдат предлагани жилища, които са имали наематели в момента, в който компанията ги е придобила чрез възбрана.

Инвеститори и организации с нестопанска цел ще могат да наддават за жилища в осем района, Те ще могат да кандидатстват за целия портфейл от имоти, както и за всички имоти в даден район.

От агенцията не обявиха краен срок за търга, но се очаква сделките да бъдат сключени до няколко месеца.

Администрацията на президента Барак Обама, Федералният резерв и икономисти окуражават държавните жилищни компании да обмислят варианта за отдаване под наем на имоти под възбрана, тъй като на много пазари се наблюдава силно търсене.

Редица агенти на недвижими имоти обаче, особено в Калифорния, са критично настроени към идеята за продажбата на проблемни имоти от ипотечните агенции.

Миналата седмица водещият икономист на Националната асоциация на търговците на недвижими имоти Лоурънс Юн постави под въпрос необходимостта от програмата за превръщане на имоти под възбрана в жилища под наем, като заяви, че на пазара има достатъчно купувачи за подобни жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още